Vasúti teherkocsik siklottak ki a fontos vasútvonalon, veszélyes anyagokat is szállítottak

Megosztás

Kisiklott egy tehervonat több vagonja a szomszédos megyében, A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölő szert szállított.

Kisiklott egy tehervonat egyik kocsija vasárnap dél körül Tiszatenyő és Mezőtúr között a békéscsabai vonalon – közölte ezt még délben az MTI. Azt írták, a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen nő a vonatok menetideje, írta az MTI.

A MÁVINform ezt írta fél egykor:

“A békéscsabai vonalon tehervonatból kocsik siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe.

A következő változásokra kell számítani:

A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.

A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.”

A katasztrófavédelem pedig ezt közölte: kisiklott egy tehervonat Kétpó határában, egy vasúti átkelőnél. A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölő szert szállított. A balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is. A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek